Zgodovina

Skupino Clinres Farmacija je leta 2000 z odprtjem prve pisarne v Ljubljani ustanovila izvršna direktorica dr. Dunja Vujić Podlipec, mag. farm.

Z več kot 30-letnimi izkušnjami na področju kliničnih raziskav in bazičnih raziskav v farmacevtski industriji zagotavlja Dr. Dunja Vujić Podlipec močno in zanesljivo vodenje in svetovanje na področju vseh vrst kliničnih raziskav in regulatornih zadev.

Posledično je zelo iskanim storitvam sledila neizogibna rast števila kliničnih raziskav v regiji Jugovzhodne Evrope. Da bi v celoti izpolnili vse zahteve naših strank, se je v letu 2004 naš oddelek za klinične raziskave preselil v novo pisarno v Zagrebu z novo direktorico za klinične raziskave, dr. Romano Kajfež, hčerko ustanoviteljice dr. Dunje Vujić Podlipec. S številnimi izkušnjami na področju farmacevtske industrije, ki zajemajo razvoj in trženje, dr. Romana Kajfež deluje tudi kot izvršilna direktorica v Zagrebu. Romana Kajfež nudi tako močno vodstvo kot tudi obsežno in dragoceno strokovno znanje, ki vodi v skupino Clinres farmacije v nenehno rast in razvoj.

Pod vodstvom izvršne direktorice dr. Romane Kajfež je trajna rast podjetja vodila do potrebe po dodatnem širjenju skupine Clinres farmacija v regiji. V letu 2007 je bila odprta prva podružnica v Beogradu, čemur pa je sledilo predstavništvo v Sarajevu in Skopju leta 2008.

V letu 2009 sta bili v mrežo Clinres Farmacije dodani še podružnici v Hong Kongu in Singapurju.

Še en pomemben član naše družine Clinres farmacija je Romanina sestra, dr. Tanja Kajfež Novak, vodja regulatornih in znanstvenih zadev, ki uspešno upravlja regulatorne zadeve in poslovni razvoj v Skupini.

Skupaj je družina Kajfež naredila že pomemben prispevek na področju razvoja farmacije v tej regiji, saj je Franjo Kajfež, oče Romane in Tanje, avtor številnih patentov za racionalizacijo postopkov pridobivanja benzodiazepinov.

Posledično skupina Clinres farmacija razpolaga z zalogo izkušenj, znanja, strokovnosti in dobro urejenih stikov z dobrim dostopom do raziskovalnih centrov in usposobljenega raziskovalnega osebja v celotni regiji.