O nas

Zgodovina

Zgodovina

Clinres Farmacijo d.o.o. je leta 2000 v Ljubljani ustanovila izvršna direktorica dr. Dunja Vujić Podlipec, mag. farm.

Z več kot 30-letnimi izkušnjami na področju kliničnih raziskav in bazičnih raziskav v farmacevtski industriji, je zagotovila močno in zanesljivo vodenje in svetovanje na področju kliničnih raziskav in regulatornih zadev.

Zaradi povečanega števila kliničnih raziskav v regiji Jugovzhodne Evrope je leta 2004 ustanovljen glavni sedež podjetja v Zagrebu z izvršno direktorico dr. Romano Kajfež, hčerko ustanoviteljice dr. Dunje Vujić Podlipec. S številnimi izkušnjami na področju farmacevtske industrije, ki zajemajo razvoj, trženje in raziskovanje dr. Romana Kajfež vodi skupino Clinres Farmacija v nenehno rast in razvoj.

Trajna rast podjetja je zahtevala dodatno širjenju skupine Clinres Farmacija v regiji. V letu 2007 je bila odprta prva podružnica v Beogradu, čemur je sledila podružnica v Sarajevu, Skopju leta 2008, Črni gori, Romuniji in Bolgariji.

V letu 2009 sta bili v mrežo Clinres Farmacije dodani še podružnici v Hong Kongu in Singapurju.
Še en pomemben član družine Clinres Farmacija je Romanina sestra, dr. Tanja Kajfež vodja regulatornih in znanstvenih zadev, ki uspešno upravlja regulatorne zadeve in poslovni razvoj v Skupini.

Družina Kajfež je nekoč že pomembno prispevala na področju razvoja farmacije v tej regiji, saj je dr. Franjo Kajfež, oče Romane in Tanje, avtor številnih patentov za racionalizacijo postopkov pridobivanja benzodiazepinov in drugih molekul.

Posledično skupina Clinres Farmacija razpolaga z izkušnjami, znanjem, strokovnostjo in odličnimi stiki z raziskovalnimi centri in raziskovalnim osebjem v celotni regiji.